Verdachte met handboeien van bed gelicht

zaterdag 25 februari 2017

Best - De politie hield zaterdagochtend 25 februari in zijn woning in Best een 21-jarige man aan. De verdachte werd eerder die avond geboeid door een agent in verband met een vechtpartij in zijn woonplaats. Toen de politie belaagd werd door een aantal personen, zag de verdachte kans om de benen te nemen met de handboeien bevestigd aan één arm.

Buiten, bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat, ontstond zaterdagochtend rond 2.40 uur een vechtpartij tussen carnavalsvierders. Toen de agenten een verdachte aan wilden houden werden zij hierbij gehinderd door omstanders. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en belandde met een agent op de grond. De agent probeerde hem de handboeien om te doen. Hij werd echter vastgegrepen door onbekende personen, waardoor de verdachte kans zag om met de handboeien op de vlucht te slaan. Een andere agente werd geduwd en op het hoofd geslagen. Na enig speurwerk bleek de ontsnapte verdachte een 21-jarige Bestenaar te zijn. De agenten gingen naar zijn woning waar ze hem in bed aantroffen met de handboeien. De verdachte werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. 

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners op www.politie.nl onder "thema's" vindt u het thema "Geweld tegen politie en hulpverleners". 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boxtel | 112 alarmeringen Boxtel | Goedkoop Tanken in Boxtel | Supermarkten in Boxtel | Weerbericht Boxtel