Man aangehouden voor huiselijk geweld

maandag 25 januari 2016

Oisterwijk - Een 42-jarige man is zondagmiddag 24 januari om 17.15 uur aangehouden voor mishandeling. Hij zou zijn vriendin hebben geschopt.

Na een melding gingen agenten ter plaatse bij het adres waar de ruzie plaats vond. Buiten het huis troffen ze de vrouw aan en een vriendin. Binnen zat de verdachte. De agenten vroegen de man mee te komen naar het bureau om zijn verhaal te doen, maar hij weigerde. Omdat hij zich verzette hebben ze hem met geweld aan moeten houden. Hij ingesloten voor verhoor.

 

De politie is er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd. Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en misschien nog het belangrijkste: kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving.

 

Huiselijk geweld is geweld door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Het woord ‘huiselijk’ zegt niets over de plaats van het geweld, maar over de relatie tussen pleger en slachtoffer. Huiselijk geweld kan dus zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden en in verschillende vormen. Voorbeelden zijn: ex-partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, mishandeling van ouders door hun kind(eren), mishandeling van kinderen en jongeren door hun ouders of vriend(innen). Maar ook: bedreiging, al dan niet gepaard gaand met de vernieling van goederen in en rondom het huis.

 

Elke maand sterft er in Nederland een kind of volwassene aan de gevolgen van huiselijk geweld. Gemiddeld elke 10 minuten rukt de politie ergens in Nederland uit voor een melding van huiselijk geweld. De politie registreert jaarlijks 65.000 incidenten van huiselijk geweld dit is naar schatting 12% van de omvang van huiselijk geweld. In werkelijkheid ligt het aantal gevallen van huiselijk geweld dus veel hoger.

 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boxtel | 112 alarmeringen Boxtel | Goedkoop Tanken in Boxtel | Supermarkten in Boxtel | Weerbericht Boxtel