Hennepkwekerij in woning aangetroffen, bewoner aangehouden

donderdag 15 oktober 2015

Oirschot - De politie heeft woensdag 14 oktober rond 16.45 uur in een woning aan de Lazarusbocht een hennepkwekerij aangetroffen en de bewoner aangehouden.

In het pand waren vijf ruimtes ingericht als hennepkwekerij. Er stonden in totaal ruim 400 planten en 300 stekken. Alle apparatuur en de planten zijn in beslag genomen en vernietigd. In het huis vonden de agenten ook nog een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een stiletto, twee boksbeugels en twee gaspistolen. Die zijn ook in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Tips zijn van groot belang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Ruikt u een henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl (https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html).

 

 

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boxtel | 112 alarmeringen Boxtel | Goedkoop Tanken in Boxtel | Supermarkten in Boxtel | Weerbericht Boxtel