Grote hennepstekkerij aangetroffen in schuur

dinsdag 22 december 2015

Liempde - De politie heeft dinsdagochtend rond 9.00 uur een grote hennepstekkerij opgerold in een loods naast een woning aan Den Berg. In de woning werd een 77-jarige man uit Boxtel aangehouden.

De politie had informatie dat in de loods een hennepkwekerij zou zitten en daarom werd dinsdagmorgen een instap gedaan. In de loods werden naast zo’n 500 zogenoemde moederplanten ook 9000 hennepstekken aangetroffen. Enkele honderden daarvan stonden al ingepakt klaar om verstuurd te worden, vermoedelijk voor de inrichting van één of meerdere illegale hennepkwekerijen. De 77-jarige man uit Boxtel werd door de politie aangetroffen in de woning. Hij is aangehouden om zijn mogelijke betrokkenheid bij de kwekerij verder te onderzoeken. In de woning werd door de politie ook een vuurwapen met munitie gevonden. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek.

 

Door netbeheerder Enexis werd geconstateerd dat de stroom in de loods illegaal werd afgetapt. Deze is daarom afgesloten. Ook de gemeente is door de politie op de hoogte gesteld van de vondst en ter plaatse geweest om de situatie in ogenschouw te nemen.  

 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar. Hennepstekkerijen dienen als voorraadschuur voor hennepkwekerijen. Daarom geeft de politie prioriteit aan hennepstekkerijen boven kwekerijen.

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boxtel | 112 alarmeringen Boxtel | Goedkoop Tanken in Boxtel | Supermarkten in Boxtel | Weerbericht Boxtel